Preskočiť na obsah

Rok 2022 zakončený výhrou!

    V poradí piaty zápas tohto ročníka EUHL priniesol prvé body pre hokejistov v modrobielych dresoch. Aj napriek značnej únave súpera sa domáci na víťazstvo 2:1 po nájazdoch poriadne natrápili. Vynikajúci výkon predviedli najmä obaja brankári, ktorí predviedli viacero dôležitých zákrokov.

    Hokejový tím Žilinskej univerzity pred zápasom figuroval na ôsmej priečke a po štyroch prehrách v rade bolo už na čase získať prvé body. Nitra si z dvojzápasu v Prahe odviezla tri body za jednu výhru a v tabuľke im patrí piate miesto.

    Pre Žilinčanov to bol už tretí domáci zápas po sebe, nakoľko na konci novembra sa na Zimnom štadióne v Žiline predstavila Banská Bystrica (1:6) a len štyri dni pred Nitrou privítali domáci Gladiátorov z Trenčína (1:4). Prvé dva domáce duely body nepriniesli a preto bolo jasné, že káder hlavného trénera Radoslava Bielečku bude robiť všetko preto, aby konečne potešil svojich fanúšikov.

    HC UNIZA   2:1pp   Philosophers Nitra

    Góly HC UNIZA: Šimko (Koreník, Housa), Synak
    Góly PHI Nitra: Ferkodič (Mrázik, Kováč)
    
    Zostava HC UNIZA: Sihelský, Čagan - Bohucký, Housa, Petrinec, Pálfy, Rehák, Krendželák, Koreník - Kristály, Samuhel, Synak, Valášek, Gašparovič, Truban, Legiň, Gašpierik, Štefánik, Šimko, Bubela.

    Ohlasy po zápase:

    „Opäť ďalší kvalitný súper nám ukázal chyby. Zápas to bol náročný a oba tímy si siahli na dno svojich síl. Problém nám robilo zakončovanie a občasné výpadky v obrane, no vynahradili sme to bojovnosťou. Verím že nás táto výhra nakopne a budeme pokračovať na víťaznej vlne.“Takto zhodnotil zápas brankár Jakub Sihelský, ktorý v zápase kryl 23 striel súpera a na konto si pripísal 95,8% úspešnosť zákrokov.

     

    Tréneri HC UNIZA mali k dispozícii aj viacero posíl zo žilinskej juniorky, ktorí značne pomohli k dobrému výsledku. Jedným z mladíkov bol stredný útočník Andrej Štefánik, ktorý zhodnotil duel nasledovne: „Mali sme síce horší štart do zápasu ako súper ale nakoniec sme to zvládli a chalani sa veľmi tešili z výhry. Vo viacerých situáciách nás podržal brankár, ktorý si zaslúži obrovskú pochvalu a taktiež aj všetci chalani predviedli super výkon. Na striedačke sa všetci povzbudzovali aby sme to zvládli. Ja som rád za takúto skúsenosť a zápas som si užil aj keď som sa trápil v zakončení. Dúfam, že sa s chalanmi z HC UNIZA ešte uvidím na ľade.“

     

    Na záver sa k vyrovnanému zápasu vyjadril aj domáci tréner Radoslav Bielečka: „Začali sme dobre dali sme aj prvý gól ale po ňom začal byť super lepší, hlavne čo sa týka korčuľovania a z toho vyplývali ich šance. Druhá a tretia tretina už boli vyrovnané, myslím, že dobré nasadenie z jednej aj druhej strany a vynikli hlavne brankári. V predĺžení súper nevyužil dvojminútovú presilovku a samostatné nájazdy už boli so šťastným koncom pre nás.“