Preskočiť na obsah

    Premiéra sezóny u úradujúceho majstra

    Už túto túto stredu o 18:00 odštartuje hokejový tím Žilinskej univerzity v Žiline svoju štvrtú sezónu v rámci Európskej Univerzitnej Hokejovej Ligy. Svoj prvý zápas tohto ročníka, už tak trochu tradične, odohrajú hráči HC UNIZA v Banskej Bystrici proti študentom z UMB.

    Žilinčania začali svoju prípravu na prelome augusta a septembra a stihli odohrať jeden prípravný zápas, v ktorom sa im však nepodarilo uspieť na ľade Dolného Kubína, kde prehrali 4:0. Predvedená hra však nebola zlá a ukázala sa najmä dravosť nových mladíkov, ktorí posilnili káder pred novou sezónou univerzitnej súťaže.

    Uniza doposiaľ dokázala vyhrať s UMB Hockey Team iba jedenkrát na domácom ľade a päťkrát ťahala za kratší koniec. V rámci minulého ročníka v prvom zápase prehrala na ľade Banskej Bystrice 3:1 a pred domácimi fanúšikmi sa im túto prehru nepodarilo odčiniť a rovnako tak stratila všetky body po výsledku 0:6.

    Hodnotenia prípravy a očakávania pred prvým zápasom popísali hráči Denis Valášek a Filip Koreník:

    Denis Valášek – „Máme nový omladený tím, ktorý by nám mal priniesť vietor do plachiet. Zo začiatku prípravy nás chodilo málo, ale posledné týždne už sme začali vyzerať ako tím. Každopádne, zápas bude veľmi ťažký pretože hrať vonku a ešte na ľade minuloročného majstra…  verím, že budeme makať, prekvapíme súpera a dokážeme zvíťaziť.“

    Filip Koreník – „Prípravu sme začali na ľade v druhej polovici augusta. Na tréningy sme hneď od začiatku chodili vo vyššom počte ako minulú sezónu. Po 3 týždňoch sme odohrali aj jeden prípravný zápas proti druholigovému Dolnému Kubínu, kde sme do 50tej minúty boli stále v zápase, avšak potom sme inkasovali dva rýchle góly a už sme sa nedokázali dotiahnuť. Zápas nám však ukázal na čom musíme pracovať a čo musíme zlepšiť. Na zápase v Banskej Bystrici očakávame veľmi vypätú atmosféru a dobrý zápas. Musíme plniť všetko čo nám tréneri povedia, byť zodpovední v defenzíve a šance na skórovanie určite prídu. Dúfame, že zápas bude mať vysoké tempo a uhráme čo najlepší výsledok.“

    Štart sezóny môžete sledovať aj prostredníctvom priameho prenosu na JOJ Šport. Priamy prenos začína 18.9. o 17:55