Preskočiť na obsah

    UNIZA PREHRALA AJ DRUHÝ ZÁPAS S RUMUNMI

     

    Po hernom výpadku spred dvoch dní sa opäť stretli v odvetnom duely tímy HC UNIZA a rumunská Sapientia U23. V prvom meraní síl sa zrodila vysoká výhra rumunského celku, ktorý chcel zopakovať svoj výkon a zobrať zo Žiliny všetkých 6 bodov.

    Domáci ukázali značné zlepšenie v obrannej fáze, no problém v efektivite si preniesli hokejisti HC UNIZA aj do tohto duelu. Aj napriek viacerým početným výhodám Žilinčanov šli oba celky do kabíny po prvej siréne za stavu 1:1. Následne domáci herne zaostali, kedy inkasovali v druhej časti hry až štyri góly, pričom odpoveď neprišla ani jedenkrát. V poslednej tretine si tímy pripísali po jednom presnom zásahu a konečné skóre sa uzavrelo v pomere 2:6 v prospech Sapientie.

    „V obidvoch zápasoch bolo vidno, že zápasová prax je na súperovej strane. Ťažko chalanom vyčítať, že nebojovali. Prvý útok sa nám trápi a to potom chýba“ – Hlavný tréner Radoslav Bielečka.

    Obranca HC UNIZA Simon Hussein zhodnotil zápas nasledovne: „Nebyť druhej tretiny mohli sme uhrať vyrovnaný výsledok. Prestali sme s nimi korčuľovať a dostali sme 4 góly. Musíme začať každý u seba, mali by sme začať viac trénovať a viac korčuľovať.“

     

    Konečné skóre: Sapientia U23  6:2  HC UNIZA
    góly domácich: Hussein (Košut), Gašpierik (Košut)