Preskočiť na obsah

Tri cenné body z Maďarska

    Šiesty zápas hokejistov HC UNIZA proti Sapientii U23 sa odohral v Győri, ktorý sa stal na niekoľko dní domácim stánkom rumunského celku. Chalani chceli nadviazať na domácu výhru s Nitrou a v Novom roku pokračovať na tej správnej vlne.

    Na obrázku môže byť 3 ľudia, športujúci ľudia a interiér

    Na zápas nastupovali hráči v modrobielych dresoch v oklieštenej zostave. Premiéru v EUHL zažili až traja noví hráči, konkrétne Matej Pisarovič, Tomáš Černák a Dávid Novosedlík.

    V poslednom zápase proti Nitre predviedli hráči bojovný výkon a tú správnu formu našli taktiež brankári HC UNIZA. Pred zápasom sa náš tím nachádzal na poslednej ôsmej priečke, no v prípade výhry sa mohli výrazne posunúť a konečne sa odlepiť od dna. Cieľ bol tak jednoznačný. Aj napriek vysokým absenciám z dôvodu skúškového obdobia chceli hráči bojovať od začiatku až dokonca a pobiť sa o body s kvalitným rumunským súperom.

    To sa im aj dokonale podarilo. Po sľubnom začiatku si súpera aj napriek vysokej aktivite držali po celý zápas na dištanc. Dva góly novej posily Mateja Pisaroviča, vynikajúci brankársky výkon Jakuba Sihelského a obetavá hra v obrannom pásme zabezpečili trojbodový zisk a výhru 1:2.

    Sapientia U23   1:2   HC UNIZA

    Góly HC UNIZA: 15. Pisarovič (Gašpierik), 32. Pisarovič (Čarnák)
    Góly Sapientia U23: 51. Ervin (Sebestyen)
    
    Zostava HC UNIZA: Sihelský, Čagan - Housa, Petrinec, Černák, Koreník - Valášek, Gašparovič, Legiň, Gašpierik, Bubela, Novosedlík, Pisarovič, Bohucký, Ficek.

    Ohlasy po zápase:

    Na obrázku môže byť 3 ľudia, ľudia hrajúci hokej a interiér

     

    „Hneď od začiatku sme vstúpili do zápasu s nasadením a bojovnosťou. Aj keď sme v prvej tretine spravili viacero chýb, vďaka nášmu brankárovi, ktorý chytil aj nemožné sme ju vyhrali 0:1. V druhej a tretej tretine sme pokračovali v bojovnom výkone a vďaka obetavej hre v obrannom pásme a výbornému výkonu brankára sme zápas dotiahli do víťazného konca a vezieme si domov dôležité tri body.“Zhodnotil zápas obranca Filip Koreník, ktorý si za svoj výkon vyslúžil aj ocenenie hráča zápasu.

     

     

    Na obrázku môže byť 2 ľudia, ľudia hrajúci hokej a interiér

     

    Stabilne výborný výkon podal aj kapitán tímu Denis Valášek, ktorý zhodnotil duel nasledovne: „V prvom rade by som sa chcel poďakovať nášmu brankárovi, ktorý podal neskutočný výkon a aj chalanom, ktorí cez skúškové obdobie obetovali deň učenia hokeju. Pred zápasom sme si prízvukovali aby sme nefaulovali čo sa nám 2 a pol tretiny aj podarilo, pričom sme nedostali ani gól a dali sme 2 vďaka svojej zodpovednej hre. Až na konci sme dostali kontaktný gól v oslabení ale nakoniec sme to zvládni a domov vezieme tri body. Dúfam, že ideme konečne ťahať víťaznú sériu.“

     

    Na záver sa k zápasu vyjadril aj kormidelník HC UNIZA, Radoslav Bielečka: „Prvá tretina bola veľmi vyrovnaná ale našťastie sa nám podarilo streliť gól. Ďalšie dve časti hry už bol súper korčuliarsky lepší a aktívnejší v streľbe, no rozumnou hrou a výborným výkonom brankára sa nám podarilo zápas dotiahnuť do víťazného konca.“